2016. június 27.

Sárga vagy rózsaszín alapozót válasszak?

Ez a kérdés nagyon furának hathat, de elég fontos szerepe van abban, hogy milyen színű sminktermékeket válasszunk.
Főleg az arcra való termékekre gondolok itt, mint az alapozó, a púder és a korrektor.
Egy rosszul megválasztott alapozótól például rettentő természetellenes, esetleg beteges színű arcbőrt lehet varázsolni egy pillanat alatt.

Ne érezd magad rosszul, ha mellényúltál az alapozó színével! Én is megtettem, és sok hivatásos sminkes is megtette már a saját arcbőrével. Valahogy máson talán könnyebb meglátni a helyes színt.
Az első lépés, hogy megpróbáld belőni azt, hogy alapból a bőrszíned hideg, vagy meleg tónusú? Nagyon sarkosan úgy is feltehetjük a kérdést, hogy rózsaszínes, vagy sárgás árnyalatot látsz inkább a tükörben? Azért használom ezt a két színt, mert alapozó választásnál valószínűleg ezzel a két opcióval fogsz találkozni: sárgás vagy rózsaszínes árnyalatokkal, nagyon ritkán semlegessel. Ha szeretnél biztosra menni, vannak erre használatos mobil appok, keress rá a play áruházban!

Ha hideg/rózsaszínes árnyalatú a bőröd, akkor valószínűleg
- inkább világos, porcelán színű a bőröd
- egyáltalán nem, vagy csak nagyon kicsit barnulsz
- könnyen elpirulsz, kipirulsz
forrás:http://www.shadesdaddyblog.com/

Ha meleg/ sárgás árnyalatú a bőröd, akkor valószínűleg
- inkább mélyebb árnyalatú a bőröd- nem mondok sötétet, mert itt Euróba szívében azért leheletnyi bőrszín különbségekről beszélünk :)
- könnyebben, vagy nagyon jól barnulsz
forrás:http://www.shadesdaddyblog.com/

Ha ezzel megvagy, akkor jöhet a sminktermék választás. Nem biztos, hogy nagyon egyszerű dolgod, lesz, mert a legtöbb drogériában 2, azaz kettő színből választhatsz: egy világosabb, és egy sötétebb árnyalatot. Alapozóból lehet, hogy van több opció is, de korrektorból és púderből nagy valószínűséggel nem lesz más.

A lényeg az, hogy olyan színű terméket válassz, ami megegyezik a bőröd tónusával! Ha hideg tónusú a bőröd, válassz egy rózsaszínes alapozót, ha meleg tónusú, akkor egy sárgásabbat.

Tudom, hogy vannak olyan szakértők, akik azt mondják, hogy válassz olyat, ami pont az ellentéted, és ezzel kiegyenlíted a színeket: nem leszel sem túl porcelán színű, sem túl narancsos. Ezzel én nem értek egyet, mert nagyon könnyen szürke, fakó, vagy éppen hiper narancs, maszk szerű lehet a végeredmény. (mint az első képen)

Az alapozó színét sose a kezeden próbáld, hanem a nyakadon és az arcodon! Az lesz a jó árnyalat, ami szinte észrevétlen a bőrödön. A többivel ne is foglalkozz, tedd vissza, töröld le, ne is gondolkozz rajta!
forrás: mylaupshaw.com

Érdemes 2 árnyalatot tartani alapozóból, korrektorból és púderből. Egyet a naposabb időszakokra, amikor mindenképpen barnulsz valamennyit. Ez a meleg miatt alapozóból lehet akár BB vagy CC krém is, de érdemes mindenképpen valami lightosabb, kevésbé olajos, tápláló terméket választani. A meleg hatására még a száraz bőr is képes elegendő faggyút termelni, és a Nap (akármennyire is félünk tőle) jót tesz a pattanásoknak, és a bőr állagának.
A kevésbé napos évszakokban ne próbáljuk a nyári alapozóval visszahozni a sötétebb bőrszínünket, jó lesz egy világos árnyalat és egy kis bronzosító. :) Ilyenkor bátran jöhetnek a tápláló, krémes, olajosabb termékek, ha a bőröd szereti az ilyesmit.

De tudjátok mit? Ha tehetitek, most ne sminkeljetek, hagyjátok az arcbőrötöket lélegezni, és barnulni, szabadon, "pucéran"!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése