2016. február 3.

Így sminkelj 2016-ban!


Nem akarlak untatni a nagy divatházak idei trendjeivel. Egyrészt, mert a divat Zsófia asztala, másrészt a kifutóra szánt sminkeket erősen át kell értelmezni, hogy a földi halandó számára is használható technikákat lessünk el belőlük.

Más vonalon összegyűjtöttem pár dolgot, ami 2016-ban (továbbra is) népszerű, és nem földtől elrugaszkodott.




Arc
Bár az internet tele van az extrém kontúrozási és "baking" technikákat népszerűsítő képekkel és videókkal, ebben az évben a természetesség felé indulunk el. Ez egyrészt az arc természetes struktúráját kiemelő ésszerű kontúrozással tehetjük meg, jó barátaink lesznek: a pirosító, bronz vagy kontúr púder és a "highlight" termékek.
Ugyanezekkel a pajtásokkal érhetjük el a másik népszerű (és szerintem előnyös és szép) kinézetet: a nap-csókolta barnás bőrtónust.


forrás: Pinterest

Szemöldök
Hála Istennek még mindig nem divat a '30-as évek egérfarok, vékony kis szemöldök! Még mindig a természetes formájú, tömött és hangsúlyos szemöldök a szép a trendek szerint.
A sminktermék gyártók is ráugrottak erre a vonalra, és folyamatosan dobják piacra a szemöldök formázó készleteket/termékeket. A legegyszerűbben a szempillaspirálhoz hasonló színezett zselékkel lehet dolgozni. Formázás után elég végigfésülni a szemöldököt, és már kész is. De a ceruza, vagy a megfelelő árnyalatú szemhéj púder is kitűnő választás.

forrás: Pinterest


Szemek
A 2016-os év egyik színe egy nagyon élénk, játékos, világos kék, ezzel párhuzamosan a szemfestékek közé belopózott a kék szinte minden árnyalata. Ha elég ügyesek vagyunk, megtaláljuk azt az árnyalatot, amit a színtípusunknak megfelel. Használhatjuk szemceruzaként, szempilla spirálként vagy szemhéj púderként. Az én tippem: kék szeműek ne közvetlen a szempilla vonalában használják, mert agyoncsapja az egyébként gyönyörű kék színt.
forrás: beautypointofview.com

A másik szem-trend a metálosan csillogó szemfesték. Ebből a világon elképzelhető minden szín kapható, találd meg a színtípusodnak és egyéniségednek megfelelőt!
forrás: makeupgeek.com


Ajkak
Bár a boltokban még nem nagyon találkoztam tömegesen ezekkel a termékekkel, de idén biztosan itthon is tarolnak a matt- és bársony hatású rúzsok. Általában folyékony állagúak, nagyon erősen pigmentáltak, és lehelet finom rétegben elég felvinni. Fenébe a szájfénnyel, legyen matt és élénk színű mindenki szája!


forrás: Pinterest

Remélem segítségedre voltam ezzel a rövid összefoglalóval. Egyetértesz? Tiltakozol? Írd meg!

Üdv,
Vera

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése