2016. február 24.

2016 tavaszi-nyári színtrend

A tavaszi-nyári időszak mindig nagy izgalommal tölt el, mert sokkal változatosabb mint a téli, és a színek is nagyobb hangsúlyt kapnak. Bár még csak február van, nem árt felkészülni a tavaszra. Ebben a cikkben bemutatom, hogy melyik lesz a 10 fő színe a szezonnak.




ss2016


Egy igazán nőies, púdreszín lesz az egyik legdominánsabb az idei nyári szezonban. A hideg színtípusoknak jó hír, nem kell sokat keresgetniük majd a boltokban, hogy hozzájuk illő öltözéket találjanak.









ss2016
Rózsakvarc remekül párosítható a tavaszi trend másik fő színével a serenity kékkel. Ez a hideg, kissé szürkés-ezüstös árnyalat lesz a másik szín, ami eláraszt majd mindent. Ezeket a színeket nem csak önmagukban, hanem egymással kombinálva is lehet viselni, akár kiegészítők formájában is. 

A serenity árnyalat népszerű lesz az esküvői divatban is. Ha nyár vagy tél típus vagy, akkor neked találták ki ezt az árnyalatot.





2016ss



Maradjunk még a kékeknél. Egy erősebb, karakteresebb árnyalat is jelen lesz a tavaszi-nyári színpalettán: a búvárkék. Remek választás a tél típusoknak, főként, hogy idén jellemző lesz az erőteljes árnyalatok kombinációja.








ss2016


A búvárkékkel egyik remekül párosítható szín a boglársárga lesz, ami ugyacsak a hideg színtípusokhoz illik. Ha ezt a két színt választod, akkor biztos, hogy mindenki szeme megakad majd rajtad.










Maradjunk még az élénk színeknél: a fiesta piros és a hirtelenzöld is meghatározó színei az idei trendnek. Ezek a színek megjelenhetnek nagy felületeken, ahol inkább a szabás adja a ruha különlegességét, és rafinált mintázatban is.
   ss2016       ss2016

ss2016


Ha tavasz vagy ősz színtípusba tartozol, akkor sem kell megijedned, mert jelen lesznek meleg színek is, bár idén nem ezek lesznek a leghangsúlyosabbak.
A jegeskávé árnyalat a barnának egy világos, és nagyon meleg árnyalata. A korábban említett serenity kékkel is párosítható, viszont ha önmagában hordod, akkor idén romantikus mintákkal, fodrokkal tedd.






kagylózöld 2016ss




A tavasz típusok jolly jokere lesz idén nyáron a kagylózöld árnyalat. Ezt nem hagyhatod ki, ha ebbe a színtípusba tartozol, remekül kiemeli majd a szemed színét.




ss2016









Ha más színnel szeretnéd hordani a kagylózöldet, akkor feltétlenül próbáld ki a peach echo árnyalattal, ami egy sötét, lazacrózsaszínnel kevert árnyalata a baracknak. Pompás meleg színárnyalat, ugyancsak a tavasz illetve az ősz típusoknak. Romantikus mintákkal, csipkével jelenik meg ebben a szezonban.





ss2016Végül a tízes lista utolsó árnyalata a szürkés lila, ami eddig főleg a téli trendekben jelent meg sötétebb tónusban. Most a világos változata lesz jelen olyan könnyed anyagtársítással, mint a tüll vagy a finom csipke. Ha nyár típus vagy, akkor ez a szín teli találat, ne hagyd ki!

A lilának ez az ezüstös-szürkés árnyalata nem csak az utcai ruházatban lesz jelen, hanem nagyon erőteljesen megjelenik majd az esküvői divatban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése