2016. március 2.

Hogyan készítsd a bőröd a jó időre?

Tél végére neked is szürke, száraz, hámlós lesz a bőröd? Nem vagy egyedül ezzel a problémával.
Télen rengeteg időt töltünk a szobában, ahol a levegő a fűtés miatt mindig száraz. Ha kint éppen az évszaknak megfelelő hideg van, akkor ez még egy tényező, ami nyomot hagy a bőrünkön. Emellett a szervezetünk általában kevesebb vitamint és ásványi anyagot kap, mint a melegebb évszakokban.

Már közelít a hideg idő vége, itt van pár tipp, hogy a bőröd is úgy ragyogjon, mint az első tavaszi napsütés.

1. Hidratálj! Tudom, közhelyes, mindenhonnan ez folyik, de igyál! Vizet, rooibos teát, gyümölcs teát, zöld teát, vagy ami jól esik. A bőrödnek nem csoda hidratálókra van szüksége, hanem egészséges belsőre. A bőr elsősorban belülről építkezik, így sokkal nagyobb gondot kell fordítani a belső táplálására.
Azért nem kell kidobni a jól bevált hidratáló krémedet sem! Hidratálj kívülről is!


2. Vitaminok. A D vitamint napfény vitaminnak is hívják, nem csak azért, mert napra kell menni, hogy a szervezet előállítsa, hanem azért is, mert a kedélyállapotodnak is jót tesz. Kezdd el szedni, és menj ki a napra, ha éppen süt. A bőrödet-hajadat támogathatod speciálisan összeállított étredkiegészítőkkel is.





3. Radírozz! A száraz, hideg levegő miatt a bőrfelszín is kiszárad, sok elhalt hámsejt halmozódhat fel. Válassz a bőrtípusodnak megfelelő arcradírt, vagy készítsd el ezt:
Tegyél egy marék, nagyon finom szemű sót egy tálkába vagy bögrébe. Öntsd fel annyi olíva/mandula olajjal, hogy ellepje.
A keverékkel óvatosan masszírozd át a bőröd, és meleg vízzel öblítsd le! Igen, olajos lesz minden, a bőrödről sem jön le, csak a só, de ez így jó. A maradék vizet és olajat masszírozd a bőrödbe, és már meg is van a hidratálás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése