2016. április 11.

5 cucc, ami minden sminktáskába kell!

A múltkor közzétettem a DM akcióját, amiben 5 lejárt szavatosságú sminktermék leadásával megkaparinthat az ember egy kuponszettet, amit természetesen sminktermékekre vásárolhat le. Persze, hogy voltam a DM-ben , és már meg is van a kuponos lapom! Azóta azon rágódom, hogy mire használjam el, ahh, nagyon nehéz!

Nade, arra gondoltam, hogy milyen jó lenne egy cikk, amiben összeszedném azt az 5 sminkcuccot, amivel simán el lehet készíteni egy szuper alapsminket. Nem kell több, csak ez az 5, és mégis stílusos, tartós, és csinos sminket lehet vele varázsolni.




1. Alapozó/BB krém/ színezett hidratáló
Nem, nem csalok, ez tényleg egy! Választhatsz! Ha problémás a bőröd, esetleg heges, vagy sok pici ér látszik a bőrödön, akkor válassz egy közepesen-jól fedő alapozót. Megjegyzem, nagyon kevesen vannak, akiknek erre tényleg szükségük van. Ha nincs elszíneződés az arcodon, nincsenek nagyobb bőrhibák, akkor elég lesz a bőrtípusnak megfelelő BB krém vagy színezett hidratáló. Sokkal természetesebb hatást érhetsz el ezekkel, mert nem fog maszk-szerűnek látszani az arcod, megmaradnak a vonások és a cuki nyári szeplők is!

2. Korrektor
Ez az ember legjobb barátja, pláne, ha kis gyereke van, és alvásból igen kevés jut. Ha a szem alatti karikákat szeretnéd eltüntetni, akkor egy narancs-lazac árnyalatú korrektort válassz, ez tudja a legjobban semlegesíteni a kék karikákat. Nagyon kellemesen ápolnak, és szépen takarnak a folyékony állagú korrektorok. Ezek sokkal szebben mutatnak a szem alatti vékonyka bőrön, mint a stiftes/krémes korrektorok. Emellett szemfesték alapnak is szuperek.

3. Szemfesték
Nem kell egy 120 színű szemfesték paletta ahhoz, hogy jó kis sminket készíthess magadnak. A profi sminkesek egyre-másra teszik közzé az olyan videókat, amiben a kevesebb több elve alapján alig használnak szemhéjpúdert. Kezdésnek teljesen megteszi egy semleges színű krémes vagy por állagú szemfesték, ami kiemeli a szemed színét. Elég ezzel végigmenni a mozgó szemhéjon, és egy kicsit az alsó szempilla vonalon, és már kész is vagy!

4. Szempilla spirál
Ezt szerintem nem kell magyarázni. A szempillaspirál a pont az "i-n", kinyitja és hangsúlyossá teszi a szemet. Választhatsz, hogy göndörítsen, hosszabbítson, dúsítson, vagy, amit akarsz. Lehet fekete és barna is, ha nagyon bátor vagy, akkor kísérletezhetsz más színekkel az alsó szempillákon, vagy a felső pillák végein.

5. Rúzs/szájfény/színezett ajakápoló
Megint nem csalok, mert itt is ízlések és pofonok... Válaszd azt, amit napközben a legjobban tudsz kezelni, frissíteni.  Legyen egy alapdarabod rúzsból vagy szájfényből, ami az ajkaid színéhez legközelebb áll, de valamelyest kiemeli. A rúzsok között találsz extra ápoló, hidratáló darabokat, lehetnek matt vagy fényes hatásúak is. Ha nem szeretnél annyira intenzív színt, akkor válassz szájfényt vagy színezett ajakápolót.

Ugye, nem is olyan nagy dolog?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése